N26 Business You

Internationale betalingen maken zonder extra kosten. Additionele verzekering inbegrepen en als extra: cashback op al je aankopen.

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Bestedingslimiet Prepaid
Aankoopverzekering
BKR-toetsing Nee
Visa World Card Business

Overal ter wereld veilig betalen met de Visa World Card Business. Online altijd inzicht in uw zakelijke transacties.

Bestedingslimiet € 2.500
Aankoopverzekering 180 dagen
BKR-toetsing Ja
Mastercard Business

Met de Mastercard Corporate krijgt u gratis rapportage en een declaratie programma. Gratis verzekerd tegen ongeoorloofd gebruik.

Bestedingslimiet € 2.500
Aankoopverzekering 180 dagen
BKR-toetsing Ja

De zakelijke creditcard

Wanneer u een eigen bedrijf heeft dan doet u hiervoor wellicht met enige regelmaat aankopen of investeringen. Dit gebeurt steeds vaker online of in uw geval misschien wel in het buitenland, in een land waar de euro niet het wettig betaalmiddel is. Dan is een zakelijke creditcard erg handig. U kunt hiermee wereldwijd betalingen doen en ook het doen van een betaling in vreemde valuta zoals de Engelse pond of de Amerikaanse dollar is geen probleem. Steeds meer bedrijven maken daarom gebruik van een zakelijke creditcard. De card kan indien van toepassing door meerdere personen worden gebruikt, maar er moet bij de creditcardmaatschappij wel altijd één contactpersoon bekend zijn die namens uw bedrijf met de maatschappij contact heeft over betalingen en dergelijke.

Een zakelijke creditcard aanvragen

U kunt een zakelijke creditcard in vrijwel alle gevallen gewoon online aanvragen. De card kunt u op naam van het bedrijf laten zetten. Dit heeft als voordeel dat hij ook door anderen binnen het bedrijf kan worden gebruikt voor het doen van betalingen. In sommige gevallen is hiervoor een machtiging nodig van de persoon die de card heeft aangevraagd om misbruik te voorkomen. De bestedingslimiet van een zakelijke creditcard ligt vaak een stuk hoger dan die van een persoonlijke creditcard. Dit omdat u er immers ook grote aankopen mee moet kunnen financieren zoals bijvoorbeeld nieuwe machines voor uw bedrijf. Een bestedingslimiet van enkele tienduizenden euro's is dan ook niet ongebruikelijk. Als u een creditcard aanvraagt op naam van uw bedrijf zal in de meeste gevallen een onderzoek worden gedaan naar uw kredietwaardigheid. Dit hangt uiteraard af van de door u aangevraagde bestedingslimiet. Als deze slechts enkele duizenden euro's is zal het verstrekken van de card zeker geen probleem zijn. Wilt u een creditcard met een hoge bestedingslimiet van bijvoorbeeld 25.000 euro dan zult u hiervoor in veel gevallen financiële informatie over uw bedrijf moeten overleggen. Voor het verstrekken van een zakelijke creditcard wordt geen check gedaan bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel, omdat hier alleen particuliere schulden en betalingsverplichtingen worden geregistreerd.

Houd zakelijke uitgaven gescheiden van uw privé bestedingen

Het grote voordeel van een zakelijke creditcard is dat u uw zakelijke uitgaven strikt gescheiden kunt houden van uw privé bestedingen. Dit is niet alleen overzichtelijk, maar zo ontstaat er ook geen verwarring over welke kosten voor de zaak zijn gemaakt en welke privé uitgaven betreft. Voor zakelijke uitgaven kunt u immers de BTW verrekenen en dit is voor privé uitgaven uiteraard niet toegestaan. Wanneer u controle krijgt van uw accountant kunt u aan de hand van het overzicht van uitgaven met de zakelijke creditcard direct laten zien welke uitgaven u voor uw bedrijf heeft gedaan. Bovendien is het zo dat in sommige gevallen, dit hangt af van de gekozen bedrijfsvorm, u privé niet aansprakelijk bent voor schulden van het bedrijf. Dus als er een openstaand saldo is op uw zakelijke creditcard zal de creditcardmaatschappij u hier niet persoonlijk op kunnen aanspreken maar alleen uw bedrijf. Ook dit is een belangrijke reden voor veel ondernemers om de zakelijke creditcard aan te schaffen.

Wanneer u egelmatig voor uw bedrijf naar het buitenland reist is een zakelijke creditcard erg handig. U kunt hem gebruiken voor het reserveren van een hotel en voor het regelen van een huurauto. Daarnaast kunt u uw zakenlunches en zakendiners met klanten of mogelijke opdrachtgevers eenvoudig met uw creditcard afrekenen. U hoeft zich geen zorgen te maken over genoeg cash geld meenemen of ter plaatse uit de geldautomaat halen zodra u bent gearriveerd. Natuurlijk is een klein bedrag aan cash geld handig, voor het geven van en fooi of het doen van een kleine aankoop in een winkel waar u niet met een creditcard kunt betalen. Maar over het algemeen wordt een zakelijke creditcard op heel veel plaatsen probleemloos geaccepteerd. Alle uitgaven die u doet in het buitenland in vreemde valuta worden omgerekend naar euro's. U ziet op uw betaaloverzicht dan ook meteen hoeveel geld er is uitgegeven tijdens uw buitenlandse reis.

De voordelen van de zakelijke creditcard

U kunt op uw zakelijke creditcard ook een positief saldo hebben. U kunt er betalingen op laten storten die vervolgens kunnen dienen om uitgaven mee te betalen. Over het positieve saldo ontvangt u debetrente. Meestal moet hiervoor een minimum saldo op de card staan van 500 euro of meer. De rente wordt bijgeschreven en verrekend met een eventueel door u te betalen openstaand saldo. Uiteraard betaalt u ook debetrente over een openstaand saldo dat u niet binnen een maand aflost. Deze rente bedraagt gemiddeld 15%. Het loont de moeite om de voorwaarden voor het gebruik van een zakelijke creditcard te vergelijken bij verschillende aanbieders. U betaalt namelijk ook in vrijwel alle gevallen een jaarlijkse kaartbijdrage en die kan flink verschillen. Als u de card niet vaak gebruikt dan is een zakelijke creditcard met een wat lagere bestedingslimiet waarschijnlijk de beste keuze. Maakt u vaak gebruik van uw card, en ook voor grotere bedragen, dan is het handig dat u voldoende bestedingsruimte heeft en dat u ongestoord uw card kunt gebruiken zonder tegen het probleem aan te lopen dat de limiet is bereikt. U kunt waarschijnlijk zelf het beste inschatten welke bestedingslimiet voor uw bedrijf nodig en acceptabel is.

Het aantal zzp'ers neemt nog steeds toe. Steeds meer mensen besluiten om voor zichzelf te beginnen. Zeker bij een eenmansbedrijf lopen uitgaven voor het bedrijf en voor privé doeleinden soms door elkaar. Wilt u hier goed onderscheid in aanbrengen, dan kunt u op naam van uw bedrijf een zakelijke creditcard aanschaffen. Het is dan natuurlijk wel zaak dat u goed in de gaten houdt welke uitgaven zakelijk zijn en welke privé. U kunt als u uw jaarcijfers door een boekhouder laat opstellen het overzicht van de betalingen met de zakelijke creditcard beschikbaar stellen zodat deze direct in de jaarrekening kunnen worden opgenomen die wordt gebruikt bij het doen van aangifte inkomstenbelasting. Op deze manier heeft u ook altijd zelf een goed overzicht van uw uitgaven en kunt u een betaling gemakkelijk terugzoeken. Dit is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan betalen met cash geld.