Prepaid VIABUY Mastercard

VIABUY biedt een volwaardige Mastercard aan die je zelf kunt personaliseren. Zowel wereldwijd als online kosteloos en contactloos betalen. Gratis opwaarderen via IBAN!

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Jaarbijdrage € 19,90
Bestedingslimiet Prepaid
Opwaarderen Gratis
Levertijd 24 uur
BKR-toetsing Nee
Debit N26 You Mastercard

N26 You komt met een contactloze Mastercard die beschikbaar is in verschillende kleuren. Inclusief diverse verzekeringen, zoals een uitgebreide reisverzekering. Neem N26 You en ontvang in de N26 app exclusieve deals en kortingen bij bekende merken!

Maandbijdrage € 9,90
Bestedingslimiet Prepaid
Opwaarderen Gratis
Levertijd 2 dagen
BKR-toetsing Nee
Debit N26 Mastercard

Open een gratis online bankrekening en krijg er een contactloze Mastercard bij! Deze is gekoppeld aan je N26 bankrekening en hiermee kun je kosteloos betalen in alle valuta's.

Maandbijdrage Gratis
Bestedingslimiet Prepaid
Opwaarderen Gratis
Levertijd 2 dagen
BKR-toetsing Nee

De prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is een ideaal betaalmiddel voor wereldwijd betaalgemak. U kunt deze card op dezelfde manier gebruiken als een "gewone" creditcard. Het grote verschil is dat u er vooraf geld op moet storten om betalingen te kunnen verrichten. U heeft dus geen betalingslimiet zoals bij een niet-prepaid creditcard, u kunt alleen het bedrag besteden dat u zelf vooraf op de prepaid creditcard heeft gestort. Veel mensen geven hier de voorkeur aan omdat het grote voordeel is dat u nooit een schuld opbouwt en dus ook geen rente betaalt over een openstaand saldo.

Waar en hoe kan ik een prepaid creditcard aanvragen?

Een prepaid creditcard wordt door de grote maatschappijen zoals Visa en MasterCard uitgegeven onder verschillende namen. U kunt via diverse banken en ook online heel eenvoudig een prepaid creditcard aanvragen. Hiervoor zijn geen financiële gegevens nodig. Informatie over de hoogte en soort van uw inkomsten zijn niet relevant omdat er immers geen krediet wordt verstrekt. U kunt de card dan ook te allen tijde probleemloos aanvragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld uw status bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Ook als u schulden heeft kunt een prepaid kredietkaart gewoon aanvragen en zal de aanvraag in vrijwel alle gevallen worden gehonoreerd. Wel moet u voldoen aan een aantal basisvoorwaarden:

  • Minimumleeftijd 18 jaar
  • Woonachtig in Nederland
  • Beschikking hebben over een Nederlandse bankrekening

Een aanvraag voor een prepaid card kan binnen enkele dagen geregeld zijn. Dus als u met spoed een creditcard nodig heeft dan is dit een prima manier om dit te regelen. Moet u een betaling doen die alleen met een creditcard kan, zoals het kopen van sommige concertkaartjes, dan kunt u hiervoor uw prepaid creditcard gebruiken.

Wereldwijd betaalgemak

Met een prepaid creditcard profiteert u van wereldwijd betaalgemak. U kunt er overal mee betalen waar het logo van MasterCard of Visa wordt aangeboden. Betalingen in het buitenland in vreemde valuta zijn ook gewoonmogelijk. Het bedrag wordt omgerekend naar euro's en van uw saldo afgetrokken. Houdt u wel rekening met een opslag voor de omrekening van gemiddeld 2%. Ook een hotelkamer of een diner in een restaurant kunt u probleemloos met uw creditcard betalen. een auto huren is in principe ook mogelijk, maar sommige verhuurmaatschappijen accepteren geen prepaid creditcards. Informeert u hiernaar voordat u naar uw vakantiebestemming of zakelijke bestemming vertrekt, om te voorkomen dat u voor een onaangename verrassing komt te staan als u op het vliegveld uw huurauto wilt ophalen.

Online shoppen met uw prepaid creditcard

Steeds meer mensen winkelen online. Shoppen bij webwinkels is vaak goedkoper dan bij "gewone" winkels en bovendien is er in de meeste gevallen veel meer keuze. Kleding, speelgoed, audioapparatuur, mobiele telefoons, meubels en huishoudelijke apparaten, u kunt het zo gek niet verzinnen of het is online te koop. En u koopt altijd met de garantie van niet goed, geld terug, omdat alle online aankopen gelden als een aankoop op afstand. U kunt een product dat u online koopt om die reden altijd terugsturen en dan is de winkel verplicht om u het aankoopbedrag terug te betalen. Bovendien geldt voor veel creditcards dat alle aankopen automatisch minimaal 180 dagen zijn verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dus mocht u een bestelling online doen en het product wordt niet geleverd of raakt zoek tijdens de verzending dan kunt u een beroep doen op deze verzekering om het aankoopbedrag terug te ontvangen. Dit is een extra zekerheid die het online winkelen nog veiliger maakt. Doordat u zelf bepaalt hoeveel geld u op de prepaid creditcard zet kunt u ook nooit méér uitgeven dan dit bedrag. Het is niet mogelijk om "rood" te staan. Wanneer u een aankoop wilt doen en het saldo is niet toereikend dan zal de betaling worden geweigerd. U moet dan eerst extra geld op uw prepaid creditcard storten om het product of de dienst alsnog te kunnen afnemen.

Uw creditcard uitlenen

Veel mensen zijn er huiverig voor om hun creditcard uit te lenen aan een familielid of vriend die zelf geen card heeft om een eenmalige betaling te doen. Wanneer derden beschikken over uw creditcardgegevens kunnen zij immers op uw kosten uitgaven doen. Bij een prepaid creditcard is dit risico veel kleiner omdat het beschikbare bedrag doorgaans lager is. Wees desondanks voorzichtig met het laten gebruiken van uw card door anderen. Uw kinderen een aankoop voor een online spelletje laten doen kan in principe geen kwaad als u de transactie zelf verricht of als u hierover goede afspraken maakt. Als er slechts een klein bedrag op de card staat kan er ook nooit een veel te hoog bedrag aan online games worden besteed of aan aankopen bij webwinkels waarvoor u geen toestemming heeft gegeven. Maar wees altijd voorzichtig met het laten gebruiken van uw prepaid creditcard door derden. Het bedrag dat op de card staat kan zonder problemen worden besteed door iedereen die uw card in handen heeft. Voor online betalingen is immers ook geenpincode nodig, het cardnummer, de vervaldatum en de CVC code zijn voldoende en die staan allemaal gewoon op de card vermeld.

Geen extra kosten voor een prepaid creditcard

Voor een prepaid creditcard betaalt u over het algemeen geen extra kosten. Voor een gewone creditcard is doorgaans een jaarlijkse cardbijdrage verschuldigd, maar bij prepaid is dit over het algemeen niet aan de orde. Ook als u de card een tijd niet gebruikt worden er geen kosten in rekening gebracht. U kunt de card bijvoorbeeld alleen opladen als u met vakantie naar het buitenland gaat en gemakkelijk betalingen wilt kunnen doen. Er is vaak wel een limiet gesteld aan het bedrag dat u op de card kunt zetten. U moet dit dan eerst opmaken voordat u een nieuwe storting kunt doen. Maar ook dit is eenvoudig en kunt u via internetbankieren ook in het buitenland regelen. Gebruik hiervoor wel altijd een beveiligde verbinding om ervoor te zorgen dat uw bankgegevens niet "op straat" komen te liggen. Wilt u een prepaid creditcard aanvragen dan vindt u op CreditcardExpert.nl de beste deals en alle benodigde informatie.