Visa World Card

De officiële creditcard van Visa. De meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Inclusief 180 dagen aankoopverzekering.

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 180 dagen
BKR-toetsing Ja
Mastercard Classic

De officiële creditcard van Mastercard. Vrijwel al uw aankopen 180 dagen verzekerd. 24/7 Service en Fraudepreventie.

Bestedingslimiet € 5.000
Aankoopverzekering 180 dagen
BKR-toetsing Ja
American Express

Met American Express spaart u met elke euro die u uitgeeft 1 punt voor cadeaus, vluchten of bijvoorbeeld concertkaarten.

Bestedingslimiet Onbeperkt
Aankoopverzekering 90 dagen
BKR-toetsing Ja

Een creditcard aanschaffen

Een creditcard is een betaalmiddel dat steeds populairder wordt. U kunt er wereldwijd op duizenden plaatsen mee betalen. Daarnaast wordt de creditcard ook veel gebruikt voor het doen van aankopen via het internet. Het grote voordeel van een creditcard is dat u er probleemloos in andere valuta mee kunt betalen zonder dat u eerst geld hoeft te wisselen. Dit is vooral erg handig als u op vakantie gaat naar een land dat niet de euro als betaalmiddel heeft. U hoeft dan geen groot bedrag aan cash gld meer mee te nemen of ter plaatse uit de geldautomaat te halen. Een creditcard aanschaffen kunt u heel gemakkelijk online doen. Vergelijken van verschillende aanbieders kan daarbij het nodige voordeel opleveren.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen voor een creditcard?

Om een creditcard te kunnen aanvragen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • U moet in Nederland woonachtig zijn
  • U moet een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen
  • U moet een bankrekening in Nederland hebben waarvan de aflossing van het saldo kan worden geïncasseerd
  • U moet 18 jaar of ouder zijn
  • Soms wordt een toets gedaan bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet dan kunt u in de meeste gevallen online een creditcard aanvragen. Na beoordeling van uw aanvraag krijgt u de kaart toegestuurd. Deze moet in de meeste gevallen door u worden geactiveerd. Soms kan dit online, soms moet u daarvoor telefonisch contact opnemen met de creditcard maatschappij. Het activeren is een extra veiligheid om te voorkomen dat uw card tijdens het versturen wordt gestolen en vervolgens misbruikt kan worden.

Waar kan ik betalen met een creditcard?

U kunt op steeds meer plaatsen betalen met uw creditcard. In Nederland is het weliswaar nog niet gebruikelijk om de boodschappen in de supermarkt met een creditcard te betalen, maar in de VS is dit bijvoorbeeld al heel gebruikelijk. U kunt uw card gebruiken om een etentje in een restaurant te betalen, een hotelovernachting of het huren van een auto. Veel bezitters van een creditcard gebruiken deze ook vaak voor het doen van online aankopen. Het grote voordeel van een creditcard bij dit soort aankopen is dat u uw geld terugkrijgt als uw bestelling niet wordt geleverd. Omdat er bij online aankopen soms iets mis kan gaan is dit een belangrijk pluspunt van een creditcard.

Een creditcard is bijzonder handig in het buitenland. U kunt er gemakkelijk in vreemde valuta mee betalen. Natuurlijk moet u wel de wisselkoers in de gaten houden zodat u weet hoeveel u uitgeeft. Maar het bedrag kan gewoon in de vreemde valuta worden afgerekend. Later ziet u op uw afschrift hoeveel het bedrag in euro's is. Hiervoor wordt wel altijd een opslag berekend voor het omrekenen van de koers. U betaalt dus iets meer dan het omgerekende bedrag. Voor sommige zaken heeft u verplicht een creditcard nodig in het buitenland. Het bekendste voorbeeld daarvan is het huren van een auto. Dit kan wel zonder creditcard, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Bij vrijwel alle verhuurbedrijven heeft u een creditcard nodig. Dit wordt gedaan om eventuele schade aan de auto als u deze weer inlevert te kunnen verrekenen door middel van incasso op de creditcard. Zo kan een huurder niet onder de betaling uit komen. Maar ook het betalen van uw hotel en maaltijden in restaurants zijn natuurlijk heel gemakkelijk af te rekenen met een creditcard.

De voordelen van een creditcard

Een creditcard heeft behalve het betaalgemak een aantal andere voordelen waarvan u als cardhouder profiteert. Zo zijn al uw aankopen in de meeste gevallen gedurende een vast aantal dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Als er zich een probleem voordoet met een product dat u met uw creditcard heeft gekocht dan kunt u in sommige gevallen uw geld terugkrijgen. Een ander belangrijk voordeel is dat u uw aankopen achteraf betaalt. Als u bijvoorbeeld op de 4e van de maand een aankoop doet, dan wordt deze verrekend aan het einde van de maand als het openstaande bedrag van uw card wordt geïncasseerd of een door u aangegeven vast bedrag. Een ander voordeel is dat u uw uitgaven altijd online kunt inzien. U kunt inloggen op de website van uw card verstrekker en daar ziet u duidelijk welke uitgaven wanneer zijn gedaan. Ook ziet u hoeveel er aan rente wordt berekend als u ervoor kiest om niet het gehele saldo af te lossen maar een vast bedrag per maand waardoor er een deel open blijft staan.

U kunt overal veilig betalingen doen met uw creditcard. Online gebruikt u hiervoor de CVC code. Deze driecijferige code staat op de achterkant van de card en dient als extra controle samen met de naam op de card, het creditcardnummer en de vervaldatum. Soms moet vervolgens in een volgend scherm ook nog een wachtwoord worden ingegeven. Als u een betaling in een winkel, hotel of restaurant doet met uw creditcard werkt dit hetzelfde als met uw pinpas. U steekt de card in een betaalautomaat en na controle of het ingevoerde bedrag juist is voert u een viercijferige pincode in. Het spreekt voor zicht at u deze code geheim moet houden.

Heeft een creditcard ook nadelen?

Een creditcard heeft eigenlijk geen echte nadelen. Het enige nadeel kan zijn dat u over een openstaand saldo een hoge rente betaalt. Deze ligt meestal rond de 15%. U moet ook iedere maand een minimaal bedrag aflossen, dit kunt u niet stopzetten. Zolang er saldo openstaat op de card moet u maandelijks een aflossing doen. De rente kan oplopen als u grote uitgaven doet met de creditcard en minimaal aflost. Maar dit heeft u natuurlijk wel zelf in de hand. Het is dan ook belangrijk om uw overzicht regelmatig te controleren. Als u misbruik constateert, dat wil zeggen als er uitgaven zijn gedaan waarvan u zeker weet dat u ze niet heeft gedaan, is het belangrijk om direct contact op te nemen met de creditcardmaatschappij om uw card te laten blokkeren. In sommige gevallen kunt u zo'n onterecht betaling terug laten storten.